Христо Стоичков подари копие на Златната топка на папа Франциск

0
Камата участва в Мача на мира в Рим
Камата участва в Мача на мира в Рим

Камата участва в Мача на мира в Рим

Легендарният български футболист Христо Стоичков подари на папа Франциск копие от "Златната топка", която спечели през 1994 година.

Камата е в Рим за Мача на мира, който тази година е в памет на аржентинската легенда Диего Марадона, съобщи БТА.

С голяма радост подарих на папа Франциск копие от моята Златна топка. Бяхме при него, играхме за мира по света във Вечния град. Цар Футбол е най-добрият посланик за мирен свят!", написа Стоичков в профила си във Фейсбук.

Стоичков игра 25 минути игра в Мача на мира - демонстративен двубой с участието на множество популярни бивши и настоящи състезатели.

Той беше титуляр в състава на “белите” редом до състезатели като Роналдиньо, Буфон, Мхитарян, Венсан Кандела, Шота Арвеладзе и др. Носителят на “Златната топка” направи две асистенции за голове на Арвеладзе, а освен това участва в акцията при попадение на португалеца Уго Алмейда.

В състава на "сините" бяха италианци. Стоичков беше на терена само през първото полувреме от 25 минути, неговият отбор водеше с 3:2. После Стоичков, който игра с №9, беше заменен, а “сините” обърнаха до победното за тях 4:3.

Срещата бе под патронажа на папа Франциск и посветена на Диего Марадона, който беше участник в мача в предишните му две издания преди години. Преди началото на двубоя Роналдиньо и Чиро Ферара посадиха дърво за мир.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари