Христо Стоичков: Музеят е за младите - да гледат и да си водят записки

0
Музеят на футболната легенда официално отвори врати
Музеят на футболната легенда официално отвори врати Видео: bTV

Музеят на футболната легенда официално отвори врати

"Тази зала я оставяме за младото поколение - да влизат, да гледат и да си водят записки", каза легендарният Христо Стоичков по време на официалното откриване на Музея на на славата снощи.

"Това са спомени от годините, когато съм играл. Подаръците, които съм получавал. Много скъпи фланелки, уникати. Чувствам се щастлив и горд. Благодарение на моето семейство, на моите колеги, треньори, доктори, масажисти, феновете, които в най-трудните моменти са били с нас. За хубаво, за лошо, ние им благодарим. Това също е за тях, защото без тях нямаше да има тези победи, тези хубави спомени и моменти в нашите кариери", каза още Камата, цитиран от bTV.

Проектът отнема на него и екипа му близо година. "Не е лесно, но благодаря на всички, които се включиха. Знаеш, че идеите ми идват от днес за утре. Така е роди и тази идея, има експонати, които ще се видят за първи път", сподели още кавалерът на "Златната топка" за 1994 г.

Четирима президенти - Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов присъстваха на откриването на Музея на славата на Христо Стоичков в София.

"Аз имам малко пристрастия, защото го познавам от малко повече от 35 години и съм му ходил на гости много пъти, както и той на мен. Ние имаме нужда от вдъхновяващи примери. Живеем във време на фалшиви събития, фалшиви новини, фалшиви личности и когато се появи истинска личност, всички българи се обединяваме", каза Петър Стоянов.

"Живеем в дни на тежки разделения и разломи, Христо ни обединява всички", допълни Росен Плевнелиев.

След гостите бяха Димитър Пенев, както и някои от съотборниците му в националния отбор - Красимир Балъков, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Петър Александров, Радостин Кишишев, Бончо Генчев, Пламен Николов. Да уважат Камата бяха дошли бившият и настоящият кмет на София - Йорданка Фандъкова и Васил Терзиев, както и куп спортни легенди, сред които Стефка Костадинова, Армен Назарян, Петър Лесов, Таня Богомилова и други.

Те първи видяха реликвите, белязали кариерата на легендарния №8.

"Емоциите бяха уникални, откриването и всичко, което видяхме, беше на топ ниво", щастлив е Бала.

Не бе подмината и темата с кървавите протести в София в четвъртък вечер, белязали мача България - Унгария.

"Това, което се случи, не би трябвало да се случва никога и никъде. Все пак футболът е за това хората да бъдат щастливи, а не да гледат това, което се случва", е мнението на Радостин Кишишев.

Отношение по тема №1 в българския футбол в последните дни взе и членът на изпълкома на БФС Валентин Балевски. "Последните години няма резултати. Щом няма резултати, значи някой има вина. Всички имат вина. Може би трябва нов екип, ново ръководство."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари