Христо Проданов: Дефицит под 3% не позволява увеличение на доходите

2
За да се качат доходите на хората, е нужен бюджетен дефицит 4 - 4,5%, заяви депутатът от БСП
За да се качат доходите на хората, е нужен бюджетен дефицит 4 - 4,5%, заяви депутатът от БСП Снимка: БГНЕС

За да се качат доходите на хората, е нужен бюджетен дефицит 4 - 4,5%, заяви депутатът от БСП

"Конституционна реформа се прави в спокойни времена от мъдри хора. В настоящата ситуация нито едно то тези две условия не е изпълнено". Това заяви Христо Проданов, депутат от БСП, предава БНР.

Конституционната реформа

"Средата е изострена. Хората, които в момента правят предложения за промени в Конституцията, не го правят от мъдрост, а за да спасят собствената си кожа. Това бяха тези, които отглеждаха този модел. Ситуацията не е подходяща да се пипа сериозно Конституцията. Действащата към момента успешно преведе България през бурни времена".

Прокурорските воини

"Не са ни дали все още да се запознаем с материалите по „Барселонагейт“. Оказа се, че трябва специално искане до председателя на НС. Вероятно се тупа топката, ако могат преждевременно да освободят Гешев. Очевидно това им е целта, за да заметат под килима това, което са правили през последните 15 години"

Обвиненията срещу БСП, че са пиар и глас на Гешев в парламента

"Опазил ни Господ да сме пиар и глас на Гешев в парламента. Главният прокурор е проверявал вътрешно-партийните работи на БСП. Неподходящо е да се твърди, че сме гласът на Гешев, но през последният месец и половина започнах да харесвам Гешев. Въпросът е през предишните 3 години защо не работеше така".

Оценка на служебното правителство

"Едно служебно правителство, което по принцип трябва да организира честни избори, се занимаваше с изключително непривични за него работи. Изключителни далавери и престъпления бяха извършени в този период. Става въпрос за един модел, който е вреден за България. Очакваме да има разкрития и ще помогнем с информацията, с която разполагаме.

Нека да не забравяме, че президентът е бащата на ПП - партията, която в момента критикува. Президентът се справяше добре в първия мандат, но сега не мога да го позная. Моделът на Борисов и този на Радев се оказаха едно и също нещо".

Бюджетът

"Знаем, че ситуацията е сложна. За нас е недопустим бюджет под 3%, защото той няма да позволи да бъдат увеличени поне малко доходите на хората. Ще подкрепим всичко, което е в посока увеличаване доходите на хората. Това би се покрило с бюджетен дефицит около 4 - 4.5 %. Нека да видим какво ще предложи финансовият министър".

Ситуацията в Министерството на туризма

"Очакваме изключително добър летен сезон, сочат предварителните резервации. Кой е министър няма да се отрази пряко на туристическия сезон. Туризмът е изключително важно перо".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари