Христо Петров: Осиновените ще могат по-лесно да разбират кои са биологичните им родители

0
Депутатът е един от вносителите на промени в Семейния кодекс
Депутатът е един от вносителите на промени в Семейния кодекс Снимка: bTV / стоп кадър

Депутатът е един от вносителите на промени в Семейния кодекс

Промени в Семейния кодекс, които позволяват по-лесно осиновените да научат кои са биологичните им родители. Това прие на второ четене Народното събрание през тази седмица. Един от вносителите на текстовете депутатът Христо Петров нарече заседанието „историческо“.

Пред bTV той обясни и какво означава по-лесното разкриване на биологичния произход на осиновените.

Хората ще могат да разбират кои са биологичните им родители, без да се налага да доказват важни обстоятелства за това“, каза Петров.

В студиото се включи Цветанка Байрактарова, която две години се бори да разбере коя е биологичната ѝ майка. Тя благодари на Петров за постигнатото. И отправи послание към всички, които водят тази нелека битка.

„Бъдете спокойни и добронамерени, защото за всички е страшно това, което се случва. Но няма нищо лошо в това да искаш да разбереш коя е жената, която те е родила“, казва жената.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари