Христо Петров: Не отпада тайната на осиновяването, тя остава

0
Тайната на осиновяването продължава да стои и разгласяването на обстоятелствата по нея е наказуемо
Тайната на осиновяването продължава да стои и разгласяването на обстоятелствата по нея е наказуемо Снимка: БНТ

Тайната на осиновяването продължава да стои и разгласяването на обстоятелствата по нея е наказуемо

Промените в Семейния кодекс бяха доста по-мащабни, освен поправката, която вчера депутатите приеха за осиновените да получават по-лесно информация за биологичните си родители. Това коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ депутатът от ПП-ДБ Христо Петров.

Той обясни, че това за него е лична кауза и той не я е крил през последните 2 години.

"Ролята на политиците е да допринасят за това тези лични съдби да вървят в една по-добра посока. Измерението е огромно, защото самото ограничение идва от един архаизъм, който произтича от илюзията, пропагандираната илюзия на комунистическото перфектно семейство, където няма изоставени деца."

Христо Петров обясни, че не е паднала тайната на осиновяването, тя продължава да стои и разгласяването на обстоятелствата по нея е наказуемо.

"Единственото, което направихме ние, е да улесним възможността на тези, които търсят своя произход да го открият, без да минават през отказите на съда и през хиляди ненужни процедури. Няма падане на тайната на осиновяването, тя остава", поясни той.

Целта на въвеждането на единната информационна система е да се улесни процедурата за осиновяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари