Христо Панчугов: Политиците се губят в собствения си театър

0
ПП-ДБ и ГЕРБ се събудиха и осъзнаха, че нямат разбирателство, заяви политологът
ПП-ДБ и ГЕРБ се събудиха и осъзнаха, че нямат разбирателство, заяви политологът Снимка: Hristo Panchugov / Facebook

ПП-ДБ и ГЕРБ се събудиха и осъзнаха, че нямат разбирателство, заяви политологът

В събота започват преговорите между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" -"Демократична България" за ротацията на фона на нови остри реплики между партньорите в управлението.

"Изведнъж се оказа, че по нито една от темите, които са обект на съвместно управление, ние очевидно нямаме разбирателство. Двете партии се събудиха миналата седмица и установиха, че те всъщност нямат споделени пространства на съгласие, няма основание за това управление и всъщност преговорите дори не са започнали. Как точно се управлява без двете основни формации да говорят помежду си в рамките на девет месеца, е най-съществената иновация", заяви политологът Христо Панчугов в студиото на предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

По негови думи ГЕРБ и Бойко Борисов са в по-изгодна позиция в момента.

"Те от враг номер 1 на българската държавност, не само бяха първа политическа сила няколко поредни избора в последните година и половина, но са и част от управлението. Отново са един от ключовите играчи в това дали ще има следващо управление или не", коментира Панчугов.

Той бе категоричен, че въпреки това нито една от политическите партии няма интерес да отиде на избори.

"Очевидно има други интереси. Все повече настроения има в "Продължаваме промяната", които се питат защо вместо говорители да са те, все по-често говорител е Делян Пеевски, например. От друга страна имаме ГЕРБ, която няколко пъти спечели поредните избори и продължават да се чудят защо нямат достъп до властта", посочи политологът.

"Актьорите започват да се губят в собствения си театър през последните няколко седмици. Беше очаквано, че ще има театър и че тази ротация няма да се случи съвсем безпроблемно. Че ще има разказ, който е насочен към собствените публики, тоест към партиите, които все повече се питат защо са това управление, също беше ясно", смята Панчугов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари