Димитър Аврамов: Политиците ни се самообожествяват

2
Политиците ни все по-малко слушат какво казват хората, а все повече говорят, коментира политологът​
Политиците ни все по-малко слушат какво казват хората, а все повече говорят, коментира политологът​ Видео: вестник СЕГА

Политиците ни все по-малко слушат какво казват хората, а все повече говорят, коментира политологът​

"Политиката не умира по време на кампания, а е влязла в болница и е в режим на възстановяване. Размяната на остри реплики и някакви записи, директните обвинения нямат нищо общо с политическия процес'', каза политологът Димитър Аврамов за предаването на вестник "Сега" ''(О)позиция''.

Според госта в политиката влизат все по-неподготвени и незнаещи хора, а когато има безинтересни хора, които правят безинтересни и неадекватни политически послания, е нормално да спада интересът към политиката. ''Или мотивираните групи да започнат да приличат на футболни агитки - безпрекословно нехаресване на дадена политическа сила и лидера ѝ. Това е племенен тип структуриране на обществото'', констатира Аврамов.

''Не зная дали ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС и останалите формации знаят кои са избирателите им. Политиците говорят помежду си и не използват научните инструменти на социологията, ако щете, не ползват дори и просто наблюдение. Политиците ни все по-малко слушат какво казват хората, а все повече говорят. Това води до себеутвърждаване на политическия аз, което води до самообожествяване'', казва Аврамов.

"Българските политици имат проблем с фактите и истината. Въпреки това двете формации (ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС - бел.ред.) влязоха в некоалиция. Ако ме питате дали радикалното крещене едни срещу други и радикалното говорене ще им попречи да влязат в ново управление, смятам, че няма. Ако ме питате дали искат да управляват заедно, по-скоро не искат, но лидерите на тези формации си сменят често мнението'', смята политологът.

По отношение на ДПС Аврамов заяви, че движението ''с помощта на ГЕРБ и с помощта на другите политически формации като ПП-ДБ бе придвижено от зона на политическа карантина, в която никой не искаше да си партнира с ДПС, към ролята на официален партньор. ДПС практически е в официалната зона на българката политика. Как, с какви изразни средства, кой е председателят, това е друга тема'', каза Аврамов. И допълни, че ГЕРБ и ДПС са в режим на партньорство от поне 2 години и няма да е изненада, ако следващата управляваща коалиция е именно ГЕРБ - ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари