Христо Мутафчиев: Изхвърляме боклуци в реките, а след това се чудим защо водата влиза в домовете ни

0
Голяма вина имат и секачите, които секат безразборно горите над селата в Балкана
Голяма вина имат и секачите, които секат безразборно горите над селата в Балкана Снимка: БГНЕС

Трагедията е голяма, но не са виновни само природата и валежите

Трагедията е голяма, селата в момента бедстват страшно много. И смятам, че тук проблемът трябва да се раздели на два аспекта.

Единият аспект е какво ще направи държавата, и другият – каква е вината на самите хора от селата за част от това, което им се случва, разбира се. Това коментира за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" актьорът Христо Мутафчиев, който е родом от Карлово.

"Не е виновна само природата и валежите според мен, това че ние продължаваме да си пълним деретата и коритата на реките с боклуците, които изхвърляме от къщи. Перални, печки непотребни, автомобилни гуми, боклуци и после се чудим защо водата влиза в домовете ни. Ами тя трябва да отиде някъде тая вода, логично е. Иначе това мога да кажа, трагедията е голяма. Също така голяма вина имат и секачите, които секат безразборно горите над селата в Балкана на Средна гора и в Балкана, Стара планина. И всичките тези трупи, клони, калища и тиня са влезли в домовете, именно слезли от Балкана, защото пороят ги е пренесъл надолу. Но тук е мястото на държавата, която наистина виждам, че започва да се включва с много тежка техника – нещо, което е страшно необходимо", коментира Христо Мутафчиев.

Той определи като цинични предвидените помощи, които възлизат на половината от минималната работна заплата.

"Държавата не може да им даде на всяка къща по 50 000 лева, за да си оправят покъщнината – факт, но мисля, че затова местното население и кметствата би трябвало да направят много сериозна оценка на щетите на всеки един дом поотделно, да изчислят на каква стойност са загубите и да помогнат на тези, които не са застраховани, а по-голямата част от тях предполагам, че не са застраховали имуществата си, защото не са очаквали такова нещо", каза още Мутафчиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    123
    кажи им го. всеки речел или язовирен бряг е осеян с пластмасови бутилки от вода, галони бира, и всякаква друга пласмасова опаковъчна сган. СКАПАНО , ТЪПО и недодялано племе сме си и ТОВА Е !!! отидете на плажа между о-в Люляк и България, пластмасова смет замък да си построиш. как не ви е срам да експлоатирате природата по такъв начин ? слузта от биодизела на Булмаркет се вие чак до село Попина, да експлоадирате дано със всичките ви шефове наедно. долно племе примитивно сме.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари