Христо Иванов: Промените в Конституцията влизат отново в парламента на 8 декември

1
Ние сме оптимистично настроени. Вчера имахме разговор с председателя на Народното събрание, допълни той
Ние сме оптимистично настроени. Вчера имахме разговор с председателя на Народното събрание, допълни той Снимка: БГНЕС / архив

Ние сме оптимистично настроени. Вчера имахме разговор с председателя на Народното събрание, допълни той

"На 8 декември проектът за промени в Конституцията влиза за ново обсъждане в парламента. Това е договорено вчера с председателя на Народното събрание Росен Желязков".

Това заяви в Разград съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, предаде БНТ.

Министърът на правосъдието Атанас Славов допълни, че през изминалите два месеца са проведени разговори с основните политически сили, съдебната власт и гражданското общество за намиране на широк консенсус.

"Ние сме оптимистично настроени. Вчера имахме разговор с председателя на Народното събрание. Поставихме си за цел на 8 декември да бъде следващото четене на конституционния проект. След това в рамките на предвиденото от правилата, които бяха приети, ще се развие проектът. Нещата се движат по график и по съдържание в правилната посока. Просто няма скандали и затова медиите не забелязват това, което се случва", заяви Христо Иванов.

"Следващият месец и половина наистина ще бъде решаващ за конституционните промени, затова България да изгради истинско независимо правосъдие и от друга страна ефективно правосъдие. Нещо, което очакват всички български граждани", допълни правосъдният министър Атанас Славов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари