Христо Иванов: Хайде да видим как са разпитани Цацаров и Гешев по скандала "ПКП"

0
От "Да, България" настояват да получат цялото определение на Спецпрокуратурата, а не прессъобщение, както и да бъдат публикувани всички събрани доказателства по разследването на случая
От "Да, България" настояват да получат цялото определение на Спецпрокуратурата, а не прессъобщение, както и да бъдат публикувани всички събрани доказателства по разследването на случая Видео: Фейсбук

"Ние не сме получили още самото определение. Искаме да го проучим внимателно и да го атакуваме - обжалваме пред по-горната прокуратура.

Причината е, че, поне според съобщението в медиите, има определени съществени липси - например, не е проверено дали говори Борисов. Проверено е дали това, което сме цитирали го има в записа, но дали е Борисов не е проверено. И ако това е така, това е скандално, защото не отговаря на главния въпрос - ние с какво се занимаваме? Какво е това съдържание? " Това каза лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов пред Специализираната прокуратура, цитиран от Факти.бг

Там той подаде две молби във връзка сигналите на Иванов за снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов и записите, на които се предполага, че се чува гласът му. За това съобщи лично той с видео във Facebook профила на партията.

От партията настояват да получат цялото определение на Спецпрокуратурата, а не прессъобщение, както и да бъдат публикувани всички събрани доказателства по разследването на случая.

"Дали на записите е Борисов, аз съм сигурен,че е той, има връзка и с друг запис - разговорът с Валентин Златев. И от него става ясно, че между тях има отношения, които са много съмнителни. Като добавим и фактът, че Борисов така и не ми даде документите за проверките на Лукойл, което обеща публично. Те имат една малка срамна тайна, която може би ще се окаже в размер на милиард лева. И на базата на тази тайна, Борисов може да си позволи да казва на Златев с кого да се среща и с кого не", коментира още Иванов.

"Второто, което силно прави впечатление, е, че не е разпитан Манолев. Именно от гледна точка на тия съмнения, освен акта на прокурора, искаме прокуратурата да публикува всички събрани материали по проверката. До момента прозрачността на прокуратурата касае само опоненти на режижма. Хайде сега да видим как е разпитан Цацаров, как е разпитан Гешев? Как? Какви въпроси са задавани? Колко настоятелно са задавани? ", подчерта още той.

"Бързаме да получим тези материали, защото след Нова година ще има ново изслушва не в Европейския парламент, и искаме депутатите да се запознаят как прокуратурата е работила по този случай - защото тук става въпрос и за съмнения за пробив в националната сигурност - как е записван Борисов и от кого? За корупция, конфликт на интереси, за влияние върху независимата уж прокуратура от страна на премиера", каза още Иванов.

Припомняме, че миналата седмица от там обявиха, че в записите "ПКП" няма данни за извършено престъпление, но... разследването не даде отговор на същественият въпрос - това гласът на премиера Бойко Борисов ли е или не. Затова  не започна разследване по казуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари