Христо Иванов: Абсолютна безотговорност тласка България към хаос

0
Надявам се да настъпи някакво отрезвяване
Надявам се да настъпи някакво отрезвяване Снимка: БГНЕС / Архив

Надявам се да настъпи някакво отрезвяване

Като абсолютно безотговорно определи съпредседателят на “Демократична БългарияХристо Иванов опитите България да бъде хвърлена в политическа криза и потенциални нови парламентарни избори.

В изявление пред медиите преди днешното заседание на Народното събрание той коментира актуалната политическа ситуация, в което призова парламентарно представените сили да проявят отговорност.

“Дали ще хвърлим окончателно страната в политическа криза, в сериозен риск от четвърти избори в рамките на 13 месеца, които очевидно няма как да дадат нищо по-добро от това, което имаме? По време на война, по време на тежка инфлационна криза, глобална, задаваща се енергийна, потенциална хранителна. Ние ще отхвърлим всичко това. Мисля, че това, което се случва, е абсолютно безотговорно. Надявам се просто да има някаква отговорност”, каза той.

Христо Иванов заяви, че въпросите за икономическата политика на правителството могат да бъдат обсъдени и аргументирани при обсъждането на актуализацията на бюджета.

“Там могат да се намерят решения, доколкото тези аргументи са обосновани. Въпросът е дали искаме да хвърляме страната в хаос или търсим решения. Това е изборът”, добави той.

Съпредседателят на “Демократична България” заяви, че не изключва актуализацията в бюджета да бъде провалена при новата конфигурация на парламентарното пространство.

“Виждаме безотговорност и популизъм. И от тази гледна точка интересите на страната, интересите на хората, които се нуждаят от някакво подпомагане от страната, интересите на бизнеса, който също трябва да има защита, са хвърлени през прозореца. Надявам се да настъпи някакво отрезвяване”, каза той.

Христо Иванов заяви, че министърът на външните работи Теодора Генчовска отдавна е трябвало да си подаде оставката, ако е имало двойна политика към Северна Македония.

“Цялата тази постановка е абсолютно измислена. Има ясен конституционен текст, който казва, че външната политика на България се води от Министерски съвет. А Министерският съвет се ръководи от премиера, нали разбираме това? Ако е имало двойна политика, това означава, че министър Генчовска е трябвало отдавна да си подаде оставката. Защото тя е имала различна политика от тази на премиера. Има конституционни постановки и просто е хубаво да се чете този текст”, каза той.

“По въпроса за Северна Македония, който е стратегически за България и ЕС, трябва да се водят консултации и сондажи на всички възможни платформи. Идеята, че това нещо по някакъв начин ще бъде криминализирано и ще бъде сложено табу върху него и ще бъде обявено като национално предателство, това е национално предателство”, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    русенец
    Тоя хамерикански храненик е наясно, че скоро парламент няма да види, а не види ли - хамериканците ще му спрат стипендията.
  • 2
    1
    darkaveng
    Щом Бойкикев оревава орталъка - значи опозицията действа правилно! Пък и тези момци винаги могат да грабнат по един автомат - и хайде у Украйна, да се доказват какви мъжаги са ...! Или пък не! Де гиди предатели българоубийци ниедни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари