Христо Бонев претърпя тежка операция

0
Светило в медицината е извършил 5-часова операция за да спаси футболната легенда
Светило в медицината е извършил 5-часова операция за да спаси футболната легенда Снимка: БГНЕС

Легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев е бил опериран пет часа и половина от професор Генчо Начев, научихме от БЛИЦ.

Зума е приет към 5 часа сутринта в инванзивна кардиология към Университетска болница - Пловдив с остър миокарден инфаркт. Лекарите видели състоянието на коронарните съдове и установили, че има един запушен съд, а друг основен, който захранва сърцето с кръв, е стеснен. Това наложило спешна операция.

Докторите се опитали да изтеглят съсирека и успели донякъде, но състояние на футболната легенда не позволило изцяло да се извърши тази манипулация и това да стане по инванзивен начин, затова го насочили към клиниката по кардиохирургия. Обадили са се на професор Генчо Начев по желание на Зума.

Операцията продължи 5 часа и половина, съобщават от Университетска болница.

Според професор Начев пациентът е бил пред сериозна опасност, ако не е бил точно диагностициран и насочен към отделението по кардиохирургия. Екипът ръководен от професора е изчистил около 10 см съсирек и са направени два байпаса.

Освен медикаментите, които са му били предписани, на Зума е сложена и специална попма - контрапулсатор, която подпомага функцията на сърцето и която може да бъде извадена след 2 дни, ако възстановяването върви нормално.

Христо Бонев е почти на ръба и е спасен в последния момент. Съпругата му казва, че не се е оплаквал от проблеми на сърцето, а сега е имал болка и тежест в сърдечната област и изтръпване на лявата ръка.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари