Христо Белоев: Добре трябва да се обмисли отпадането на семестриалните такси

0
Христо Белоев: Добре трябва да се обмисли отпадането на семестриалните такси
Христо Белоев: Добре трябва да се обмисли отпадането на семестриалните такси

Един месец законопроектът ще бъде на обществено обсъждане, след което ще влезе за разглеждане в НС

Трябва много добре да се обмисли и обясни предложението за отпадане на таксите за студентите в държавна поръчка, счита председателят на Общото събрание на Русенския университет акад. Христо Белоев.

В Русенския университет таксите се движат между 300 и 600 лева на семестър.

Според акад. Белоев, процесът на отпадане на таксите е трябвало да се случва по-плавно, при това за конкретни специалности, докато в случая има резерви за крайния резултат, информира КИС 13.

Един месец законопроектът ще бъде на обществено обсъждане, след което ще влезе за разглеждане в Народното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    студент
    Белоев превърна Русенския Университет в Турско частно училище в което да си вземеш дипломата е важно само да си плащаш.
  • 5
    8
    Густав Адолф
    Изкуството да говориш много и да не кажеш нищо.
  • 8
    7
    Сега като
    Четем "чудесните" коментари за дадения "схемаджия" и задкулисен "играч", прокарващ най-нагло лични, семейни, приятелски и партийни интереси, трябва да си зададем въпроса: Защо, русенци, допуснахте такъв индивид и подопечното му копие да управляват града и общината? Защо си направихте това "добро", въпреки че целият град и областта знаеха колко "даровити" са те в определени дела? Защо...? Защо допуснахте да погубват красивия ни град и той да маргинализира?
  • 4
    6
    притеснен
    Раждаемостта в България се срина от 85 000 (2009г.) на 56 000 сега. В София има детски градини едва за 25% от децата и така и не се рашава проблемът с недостига, но 120 млн. лева за безплатно висше образование веднага се намериха?!?!?!
  • 8
    5
    Я сега
    Вместо да нищиш темата за таксите на студентите, кажи как синът ти и снаха ти се озоваха на работа в университета и колко още семейства, приятелчета и пенсионери настани на заплата в държавния, но приличащ на частен университет. Нещо да кажеш за научния ръководител Д. Антонова на докторантурата на снахата, как като пенсионер стана директор на научноизследователския комплекс и е на хубава заплата. А за новия ректор дето от теб думата му ме може да се чуе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари