Християн Мицкоски: Няма да променяме Конституцията за 750 семейства, които говорят български

0
Последното предложение за вдигане на българското вето не е нищо друго освен класическа асимилация на македонския народ и македонската идентичност
Последното предложение за вдигане на българското вето не е нищо друго освен класическа асимилация на македонския народ и македонската идентичност Снимка: ВМРО-ДПМНЕ

Последното предложение за вдигане на българското вето не е нищо друго освен класическа асимилация на македонския народ и македонската идентичност

Това каза лидерът на ВМРО - ДПМНЕ в РСМ Християн Мицкоски в интервю за сръбска телевизия. Мицкоски даде интервюто на чист литературен сръбски език, предаде репортер на БГНЕС.

"Това последно предложение, което е на масата в момента, не означава начало на преговори, а е създадено в Брюксел. Няма да променим Конституцията си за 750 семейства, които говорят български език", допълва Мицкоски.

БГНЕС припомня, че той е в основата на всички протести с антибългарска насоченост в последните дни, които доведоха и до множество сблъсъци с полицията. Ранени са и над 50 полицаи.

"Френското предложение съдържа всички български искания. Ние не можем да приемем това предложение нито като народ, нито като партия. А премиерът Зоран Заев подписва всичко само за да оцелее още няколко месеца там, където е", допълни Мицкоски.

И призова македонското правителство да се оттегли, защото "проблемът на РСМ с България е проблем за целия ЕС". 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Християнчо е сръбска гювендия!
    Този етнически сърбин от Северна Македония, ако го слушат може даже да твърди, че дори библейските Адам и Ева са изяли македонска ябълка, щотОТ и те със сигурност са билЕ голи, ама са 100 % македонци ...
  • 6
    1
    Българите сгрешихме
    много ! Трябваше да дадем на македонците два , три царя още от нашите и те да заприличат на държава с минало. А сега от Александър Македонски прескачат направо при Самуил ! Това е тяхната История. Иначе е лесна и кратка за изучаване от учениците.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари