Христина Христова: Планираното увеличение на пенсиите покрива инфлацията

0
Тя определи вдигането на тавана на пенсиите като добра новина
Тя определи вдигането на тавана на пенсиите като добра новина Снимка: bTV

„Планираното увеличение на пенсиите е с 21,6% и очевидно покрива инфлацията, която сега е 12,4%“

Това каза бившият социален министър Христина Христова пред bTV

Тя все пак казва, че това увеличение би струвало на държавата 5 млрд. лева и не е ясно дали държавата ще може да си го позволи. „Доста големи са разходите и това ме безпокои. Тези пари би трябвало да се използват за антиинфлационни мерки“, каза Христова.

Бившият социален министър допълни, че аргументите за добавки към пенсиите са трудно обясними, тъй като нарушават основния принцип на системата за осигурителното право на човека, което трябва да е в съответствие с осигурителния му принос.

Тя определи вдигането на тавана на пенсиите като добра новина. „Младите работещи са склонни да не се осигуряват върху големи доходи“, каза тя.

Според Ивайло Калфин, който направи коментар на ситуацията по време на разговора с Христова, всяко увеличение на пенсиите е добър ход.

„Икономисти и финансисти казват, че към края на годината инфлацията ще се успокои, но този край не е съвсем близо“, каза Христова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари