Храните, които чистят мазнините и токсините от черния дроб

0
Вижте съветите на руския кардиолог д-р Олга Бокерия
Вижте съветите на руския кардиолог д-р Олга Бокерия

Вижте съветите на руския кардиолог д-р Олга Бокерия

Един от най-често срещаните проблеми с черния дроб е прекомерното натрупване на мазнини в него, което се свързва с развитието на стеотоза. Това състояние е известно още като омазнен черен дроб и се дължи на преяждане, липса на физическа активност, злоупотреба с рафинирани въглехидрати и захар.

Дейността на органа може да се затрудни значително и от натрупването на токсини в него.

Но някои здравословни храни помагат на черния дроб да се освободи от излишно количество мазнини и токсични вещества в него.

Според руския кардиолог д-р Олга Бокерия съществуват четири продукта, които помагат за премахване на излишните мазнини от черния дроб, пише "Актуално".

Лекарят отбелязва, че грижата за здравето на този орган е изключително важна, тъй като работата на сърцето зависи от състоянието и функционирането на черния дроб.

Специалистът допълва, че е особено важно да поддържаме здравето на черния дроб, когато приемаме различни лекарства.

При липсата на противопоказания, индивидуална непоносимост, в диетата трябва да се включат кръстоцветни зеленчуци: от зеле до всякакви зеленчуци - рукола, спанак, препоръчва д-р Бокерия.

Също така яйцата са изключително полезни за черния дроб. Този продукт е източник на протеини и холин - двете вещества, които имат положителен ефект върху процесите на контрол на нивата на холестерола в кръвта.

Друг продукт, който помага на черния дроб да се отърве по-активно от токсините и мазнините в него, е цвеклото. Този зеленчук намалява възпалението, подобрява отделянето на жлъчката.

Добри помощници на черния дроб са и лимоните. Те му помагат да се пребори с възпалението и предотвратяват растежа на мастните клетки в чернодробната тъкан.

Важно: Статията не е заместител на балансираното хранене и на прегледа при специалист!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари