Храбри варненци спасиха коте изпаднало в беда

1

По Коледа стават чудеса. Чудо се случи и във Варна, след като двама храбри мъже помогнаха на едно малко беззащитно коте.

Нихат и Живко са главните герои, спасили котето от опасност. Нихат видял беззащитното животно, качило се по високите клони на дърво в района на “Окръжна болница”.

“Забелязах го още в петък сутринта”, разказа Нихат, цитиран от Нова Варна.

Казах си, че няма нищо по-нормално от това коте да се качи на дърво. Предположих, че ще си слезе само, но събота вечерта като се прибирахме за вкъщи забелязах, че все още стои там на още по-високи клони “, допълни той.

След това храбрият мъж решил да разпространи за ситуацията в социалните мрежи, с надеждата някой да помогне. Още преди да разпространи информацията, други жители забелязали котето и вече публикували своя зов за помощ.

На горещите молби веднага се отзовал и другият смелчага, Живко. Заедно с автовишката си, той пристигнал до дървото, на което се намирало котето.

“Наложи се Живко да направи няколко маневри докато се нагласи, така че да може да ме издигне най-горе. В крайна сметка спасихме котенцето. Беше много уплашено и стресирано.“, разказа развълнувано Нихат за Нова Варна.

Относно бъдещата съдба на спасеното коте, Нихат сподели, че е предал котето на свой близък приятел, където то ще получи грижи, любов и ще бъде далеч от шумни коли и недобронамерени хора.

Чудесата се случват тогава, когато ние хората отворим сърцата си за тях!

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари