Хотелиери от Русе искат по-голяма помощ от държавата

0
Константин Николов е бил принуден да затвори хотела си, защото сметките му за ток и газ са се повишили с 300%-400%
Константин Николов е бил принуден да затвори хотела си, защото сметките му за ток и газ са се повишили с 300%-400%

Константин Николов е бил принуден да затвори хотела си, защото сметките му за ток и газ са се повишили с 300%-400%

Хотелиери от Русе призоваха за увеличаване на компенсациите за скъпите енергоносители. В противен случай през зимата се очакват още фалити.

Константин Николов е собственик на ресторант и хотел в Русе. Разказва, че бизнесът му оцелява много трудно на цената на много нерви и лишения. Сметките му за ток и газ са се повишили с 300%-400% и той е бил принуден да затвори хотела си, защото не е могъл да поеме разходите за отоплението му, предаде БНТ.

"Голяма част от персонала напусна и се е преориентирал към друг сектор, защото след 2 години ковид и после енергийна криза, положението е трагично. Ако не се вземат адекватни мерки тази година, през зимата ще е страшно. Силно се надявам държавата да погледне към бизнеса, защото лятото ще се оцелее, но зимата ще има много фалити. Надяваме се на реални компенсации за енергийните разходи." - казва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    33
    Гост
    Капуцин, идеално те е възпитала майка ти!
  • -2
    32
    Капуцин
    В момента в който някой ми каже "че ми дава хляб" за да работя при него получава първичен, маймунски тупаник. К"во да направя, от ДНК-то ми е. Мършо, ти не си ми "работодател". Ти наемаш знанията, уменията и опита ми. Работа не ми се дава! НАЕМА СЕ! И ако не можеш да си позволиш моите условия, дори не си разрешавай да ме гледаш в очите! Отивай да ревеш за помощ от държавата!
  • 1
    31
    Виктор
    Ще се оправят нещата, рано или късно, дано устискаме. То е ясно, че всеки се спасява самостоятелно. Злобари винаги ще има. Те за това живеят, да правят сметка на другите, понеже тяхната сметка отдавна е приключила.
  • 3
    30
    Velin
    Човека споделя как спасява положението и евала че не се отказва! Дано има повече такива хора. А тези дето го нападат са от онези дето света им е крив и се чудят къде да излеят негативизма си.
  • 5
    29
    Антон
    То народа ни само знае да създава конфликти и да налита на бой. Всичките големи разбирачи като не знаят как да защитят позицията си се бият. Ей ги на доказателството малко по-надолу. Срамота
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари