Хоспис работи без лиценз в село Николово

0
Все още се води съдебно дело по процедурата за лицензиране на хосписа
Все още се води съдебно дело по процедурата за лицензиране на хосписа Снимка: Община Русе

Все още се води съдебно дело по процедурата за лицензиране на хосписа

Хосписът "Свети Никола" не притежава лиценз за предоставяне на социалната услуга "Резидентна грижа". Това съобщиха от Агенцията за качеството на социалните услуги, във връзка с призива на Община Русе за затваря на социалното заведение, предаде БНТ.

От там обясниха, че той се управлява от "ХОСПИС ЦАРИЦА ЙОАННА" ЕООД, вписано в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенция по вписванията със седалище гр. Търговище. Към настоящия момент обаче Агенцията за качеството на социалните услуги не е издавала лиценз на дружеството за предоставяне на социални услуги по смисъла на Закона за социални услуги.

Със заявление от 5 декември 2022 г. търговското дружество е кандидатствало за лиценз за хосписа в с. Николово, но след проверка, извършена от Агенцията, им е било отказано. Причините са, че фактическата обстановка не отговаря на описаните обстоятелства по отношение на социалната услуга в подаденото от кандидата заявление по отношение на социалната услуга "Резидентна грижа" за "пълнолетни лица в нетрудоспособна възраст", както и на стандартите за качество, определени в Наредбата за качеството на социалните услуги.

Изводът е, че в момента хосписът в с. Николово работи без лиценз, заявяват от Агенцията за качеството на социалните услуги и подчертават, че за това нарушение на 20 януари т.г. на управителя е съставен акт за административно нарушение. Оттам препоръчват на гражданите преди да настанят близък в хоспис, да направят справка в сайта на Агенцията дали има лиценз.

От хосписа заявиха, че към днешна дата все още се води съдебно дело по процедурата за лицензирането им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Даниела Константинова
    Не е зле да пуснете и една добра новина - за истинската Резиденция Липник, чиято снимка публикувахте грешно. Дължите им го!
  • 6
    2
    Виктория Ванкова
    Резиденция Липник, чиято снимка сте сложили, няма нищо общо с мястото Св. Никола, подвеждате читателите си с тази снимка!
  • 7
    1
    malko ste typi
    Резиденция липник от където е снимката, не е хоспис Свети Никола
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари