Хората в Бъзън протестираха с пейка!

0
Жителите на русенското село са изготвили подписка, в която настояват да се поставят изкуствени неравности на пътя с цел да се намали скоростта на ТИР-овете
Жителите на русенското село са изготвили подписка, в която настояват да се поставят изкуствени неравности на пътя с цел да се намали скоростта на ТИР-овете Видео: БНТ Русе

Хората от русенското село Бъзън настояват за ограничаване на скоростта, с която тировете преминават през населеното място.

Тежките камиони превозват зърно и през летния сезон броят им се увеличава значително. Хората се страхуват от инциденти и дори са организирали подписка, съобщава БНТ Русе.

По улиците „Бачо Киро” и „Св. Св. Кирил и Методий” в село Бъзън ежедневно преминават по 100 камиона. Инциденти стават често. Само за часове са били прегазени две кучета.

В знак на протест собствениците на единия домашен любимец препречиха движението за около половин час, като сложиха на пътя пейка. Нурджихан Чапкънова и близките ѝ се страхуват, когато трябва да излязат от дома си. Нурджихан Чапкънова: „Това може да се случи не само с домашен любимец, а и на деца.”

От интензивния трафик пътят вече пропада. Стените на няколко къщи са се напукали от вибрациите. Василена Цанкова - кмет на село Бъзън: „Поискахме няколко пъти от община Русе да бъде затворен главният път. За съжаление, ни беше отговорено, че няма алтернативен път.”

Хората от Бъзън са изготвили подписка, в която настояват проблемът им да бъде решен, като се поставят изкуствени неравности. От кметството отговориха, че ще бъдат монтирани, но не на всички отсечки. Ако скоро това не се случи, семействата, застрашени от движението на тирове през селото, се заканват да излязат на протест.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари