Хора загинаха в колите си, затиснати от виелиците в САЩ

0
Най-малко 38 са загиналите от снежната буря
Най-малко 38 са загиналите от снежната буря Снимка: ЕПА / БГНЕС

Най-малко 38 са загиналите от снежната буря

Най-малко 38 са жертвите на арктическите студове в Съединените щати и Канада. В Щатите загиналите са 34, а най-тежко засегнатият град е Бъфало в щата Ню Йорк, предава БГНЕС.

В Канада четирима души са загинали, след като автобус е претърпял инцидент на заледен път в западната провинция Британска Колумбия. Около 200 000 домакинства бяха без ток на Коледа.

"Водим война. Това е война с майката природа. Тя ни удря с всичко, което има. Това ще остане в историята като най-разрушителната буря в дългата история на Бъфало, в която е имало много битки и много големи бури", заяви областният управител Кати Хокул.

Хиляди полети бяха отменени и мнозина не успяха да се видят с близките си. Предупреждението за студ важи за 55 млн. американци. Обхватът на зимната буря е безпрецедентен – от Канада до Рио Гранде на юг.

На места снежната покривка е 1,2 метра. Четири от жертвите са били открити в блокирана от снежните навявания кола. Пътищата са непроходими. Ветровете са много силни, а в резултат на тях се образуват истински снежни дюни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Амадеус
    Хъм, водели война с природата! Нали обичат войните, само че ще им излезе през носа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари