Холандия се отказва от името си

0
Холандското правителство реши да спре да се нарича като Холандия
Холандското правителство реши да спре да се нарича като Холандия

Холандското правителство реши да спре да се нарича като Холандия и вместо това ще използва само истинското си име - Нидерландия - като част от опит за актуализация на глобалния си имидж.

Националното ребрандиране, което е подписано от бизнес лидери, туристическият съвет и правителството, ще бъде въведено още тази година.

Министрите искат да изместят международната насоченост от някои аспекти на националния живот, с които страната е асоциирана, като например културата на развлекателните наркотици и кварталът на червените светлини в Амстердам.

Като част от новата стратегия Нидерландия ще бъде официалната марка на конкурса за песен на Евровизия, който се провежда в Ротердам следващия май и по време на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Националният футболен отбор, който често е наричан в чужбина като Холандия, ще бъде наричан единствено Нидерландия във всяка официална обстановка.

Говорител на министерството на външните работи заяви, че Нидерландия се нуждае от по-унифицирана и координирана национална марка. Тя иска: „Искаме да представим Нидерландия като отворена, изобретателна и приобщаваща страна. Модернизирахме нашия подход.

„Особеното е, че сега е постигнато споразумение със съответните страни както от правителството, нидерландския съвет по туризъм и конвенции, така и от частни организации, включително топ сектори и конфедерацията на нидерландската промишленост и работодатели относно имиджа на Нидерландия, който искаме да представим към останалия свят по същество и недвусмислено."

Тя каза, че правителството използва удобен и прагматичен подход към името си, за да стимулира износа, туризма, спорта и разпространението на „нидерландска култура, норми и ценности“. Тя каза: „Договорено е Нидерландия да е официалното име на нашата страна, за предпочитане да се използва.“

Северна и Южна Холандия са провинции на западния бряг на Холандия. От 10 до 16 век Холандия е едно политическо обединено образувание и управлявано от графовете на Холандия.

До 17 век тя е била доминиращата част от тогавашната Холандска република. Кралството на Нидерландия, от нидерландския "Neder-landen", което означава ниски страни, възникнало от поражението на Наполеон в битката при Ватерло през 1815 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари