Гърция предлага на Скопие името „Вардарска Македония“

0
Друго алтернативно предложение може да бъде „Република Скопие“, което обаче македонската страна е отхвърляла при преговорите в миналото
Друго алтернативно предложение може да бъде „Република Скопие“, което обаче македонската страна е отхвърляла при преговорите в миналото

За решаване на спора Гърция ще предложи на Скопие името „Вардарска Македония“.

Това съобщава гръцкият седмичник „Риал нюз“. Според изданието властите в Атина смятат, че определението „Вардарска Македония“ ще премахне всякакви претенции от страна на Македония, предаде FROG NEWS.

Друго алтернативно предложение може да бъде „Република Скопие“, което обаче македонската страна е отхвърляла при преговорите в миналото. „Риал нюз“ твърди, че тези предложения са известни на македонското правителство и на международния посредник Матю Нимиц. Тези предложения идват преди визитата на гръцкия външен министър Никос Кодзиас в Скопие, планирана за август.

Основна тема на разговорите му ще бъде изграждането на мерки за доверие. Заради сегашното име на северния си съсед Гърция твърдо се противопоставя на влизането на Македония в НАТО и ЕС. „Риал нюз“ твърди, че преговорите по същество ще се водят след изборите в Германия, защото, според изданието, Берлин играе ключова роля в региона. През септември във Федералната република ще се проведат избори за Бундестаг, които се очаква Ангела Меркел да спечели за четвърти път.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари