Картофите и хлябът не трябва да надвишават 10% от консумираната храна

0
Колкото по-малко нишестени храни ядем, толкова по-малък е рискът от наднормено тегло
Колкото по-малко нишестени храни ядем, толкова по-малък е рискът от наднормено тегло

Колкото по-малко нишестени храни ядем, толкова по-малък е рискът от наднормено тегло

Много млади хора консумират три пъти повече въглехидрати от необходимото им количество, набавяйки си ги най-вече от храна като картофи и хляб. Но това ги излага на значително по-висок риск от развитието на диабет, пише Actualno.com.

По колко картофи може да се ядат без вреда за здравето?

Учени от университета Монфор са на мнение, че настоящите препоръки за балансирана диета трябва да бъдат преразгледани. Според актуалните препоръки въглехидратните храни като картофи, хляб и ориз трябва да съставляват малко над една трета от храната, която консумираме. Но учените са на мнение, че ако следвате този съвет, можете бързо да се сдобиете с диабет тип 2.

Според тях хлябът и картофите не трябва да надвишават 10% от храната, която човек консумира. Колкото по-малко нишестени храни ядем, толкова по-малък е рискът от наднормено тегло, особено ако не сме физически активни и сме пристрастени към въглехидратите. Наднорменото тегло и ниската физическа активност са причините за диабет тип 2.

Нишестените храни обикновено са с високо съдържание на калории. Ако намалите съдържанието им в диетата си до 10%, тогава можете не само да отслабнете, но и да стабилизирате нивата на кръвната захар, а това ще ви предпази от диабет.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари