Хладилници и печки ще копаят биткойни

0
Midea Group възнамерява да вгради в битовите уреди чипове за добив на цифрова валута
Midea Group възнамерява да вгради в битовите уреди чипове за добив на цифрова валута

Midea Group възнамерява да вгради в битовите уреди чипове за добив на цифрова валута.

Midea Group, един от най-големите китайски производители на домашна битова техника подаде заявка за патент, в който е описан метод за добив на криптовалута с помощта на домашните уреди.

В заявката за патент, подадена в държавния департамент за интелектуална собственост (SIPO) на Китай се описва „производството на битови електрически уреди с вградена функционалност за добив на цифрова валута„ пише Kaldata.com.

Авторите на изобретението предлагат повечето стандартна електрическа битова техника, като например хладилници, телевизори, климатици и т.н., да бъдат оборудвани с чипове за добив на криптовалута. Устройствата ще бъдат включени към отделен електронен облак и няма самостоятелно да изчисляват хешовете за цифровото злато, а ще вършат изчисленията съвместно, което значително разширява възможностите на цифровия добив.

Работата на домашната техника по нищо не се различава от стандартната битова техника. Използват се чипове с малка консумация на електрическа енергия, които обаче работят съвместно чрез електронния облак. Тази функция не е задължителна и може да бъде изключена.

Midea Group описва новата домашна техника като по-икономична, понеже използването на телевизорите и климатиците за добив на цифрова валута ще даде възможност на потребителите да получат доход и дори да си възвърнат парите за закупуването на битовата техника.

Източник: Kaldata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари