Хитър глиган падна след 6 часова гонка край село Дъбен

1
Денят беше изпълнен с много екшън и голямо преследване но накрая всичко свърши със голяма слука
Денят беше изпълнен с много екшън и голямо преследване но накрая всичко свърши със голяма слука Снимка: БГ Лов

Денят беше изпълнен с много екшън и голямо преследване но накрая всичко свърши със голяма слука

Ловна дружинка село Дъбен на откриването нямаше слука, но в събота 6 октомври, се отчете с първото отстреляно диво прасе за сезона, мъжки екземпляр 4 годишен, около 170 килограма.

"Още на първата гонка с пускането кучетата след 10-15 минути пресякоха дирите глигана и след това сравнително бързо го намериха и вдигнаха.

Гонката продължи доста дълго, тъй като в началото глиганът мина на един завой и един от колегите ни стреля, но не му беше удобно и прасето се отърва. След това започна преследване, което продължи около 5 часа, но благодарение на големия брой отлично работещи гончета, не го оставиха да се измъкне.

Във 14:00 часа глиганът падна след като колега стреля и му счупи единия крак, а малко след това в гъсти тръни друг наш колега повали раненото диво животно.", каза Лъчезар Сайков, цитиран от ловен портал БГ Лов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    фена на Путин
    Връзването на зурлата на горкото животно по този начин, с колан за укрепване на товари, красноречиво говори, колко варварска и примитивна класа е Булгаристанеца. В нито едно ловно съсловие на запад не постъпват така с животните. Оплитат им венци от дъбови клонки и друга растителност и т.н. Тук обаче ги мятат на капаците на ръждясали джипове с отворени усти с клечки... пълни аборигени сме. Вижте им тиквите. Брадясали нещастни алкохолици. ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА ! УБИЙЦИ !
  • 0
    1
    Балканеца
    Голяма новина, тъпаци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари