Хиляди мъртви раци са изхвърлени в лагуна в Гърция

0
Посетителите на живописната лагуна Котихи през уикенда са се оказали свидетели на екологична катастрофа
Посетителите на живописната лагуна Котихи през уикенда са се оказали свидетели на екологична катастрофа Снимка: АНА-МПА, архив

Посетителите на живописната лагуна Котихи през уикенда са се оказали свидетели на екологична катастрофа

Хиляди раци са открити изхвърлени на брега на лагуната Котихи на около 45 км от пристанищния град Патра, Западна Гърция, предаде електронното издание на в. „Катимерини“ и БТА.

Посетителите на живописната лагуна Котихи през уикенда са се оказали свидетели на екологична катастрофа. Те са се сблъскали с гледката и миризмата на хиляди раци, гниещи на брега на влажната зона и плаващи в блатистите води, информира електронното издание на в. „Патрис“ (Patrisnews).

Засега не може да се каже със сигурност дали това е резултат от болест, замърсяване на околната среда, човешка намеса или климатичната криза, дължаща се на внезапна температурна промяна на морската вода, беше съобщено в публикацията, която призовава за незабавно разследване на инцидента от страна на съответните органи.

Лагуната Котихи заема площ от 3,7 км в Йонийско море. Тя е защитена зона по Рамсарската конвенция за влажните зони и по екологичната мрежа Натура 2000 на Европейския съюз.

Предполага се, че мъртвите раци принадлежат към вида на синия рак (Калинектес сапидус, Callinectes sapidus).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари