Хиляди хора се събраха на Шипка за националния празник

2
Празнуваме 146 години свободна България
Празнуваме 146 години свободна България Видео: NOVA

Празнуваме 146 години свободна България

Хиляди хора се събират на Шипка, за да се преклонят пред делото на освободителите на България на националния ни празник 3 март.

От горнооряховския клуб „Традиция” отдават почит, облечени в униформи на опълченци. Те показват реплики на Самарското знаме, на 4-та Опълченска дружина, оръжия и др.

Историкът Пламен Павлов коментира, че през 1878 г. духът на българите е бил много по-свободен, отколкото е днес. „Ние скъсваме с едно 5-вековно робство, както му казват нашите прадеди. Неслучайно и за Ботев, и за Левски, и за Раковски, и за Вазов - става дума за робия, тоест за неравноправие”, заяви историкът, предаде NOVA..

Той добави, че Трети март е изключително важна дата, една от най-знаковите в хилядолетната ни история, която не бива да се отрича като важен маркер в цялото ни развитие като народ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    До 5
    Никой не е писал нищо лошо за кмета, да се свети името му поднебесно. Ама той не е ли мюсулманин от арабски произход, по рождение? Кой кмет? Кой арабин? Кой град? Коя държава? Все някакви имагинерни въпросчета а? Иннш Аллах.
  • 0
    5
    До обсебения 4
    Явно не можеш да четеш. Тук се води спор за 3 март, а не за твоята мания по кмета. Предполагам, психичните ти отклонения са от ревност, но трябва да се примириш, доколкото ми е известно, е хетеросексуален.
  • 1
    4
    Василена
    Миналата година, мъжът ми беше на връх "Шипка" (както самия той пише във ФБ), и се снима с Прецедента. Простете му малоумщината, че не знае, че няма връх Шипка, а има връх " Свети Никола". Дали съм Василена от: Бъзън, Николово, Русе или Нисово няма значение.Василена е по-красива от Боряна платно белешееееее,...на Николовското еееезееероооо. Огледалце, огледалце! Я кажи. Коя е най-красивата кметица на Свободния Дух, Ух, ух, ух?
  • 1
    3
    Срам!
    Само безродници могат да размятват чужди байряци на националния празник. Те не честват родината си, честват българо-съветската дружба. Позор!
  • -2
    2
    Кажи му stanko и повече бе го...
    Идиото????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари