Хиляди дъновисти слизат от Рилските езера

1
Имало и два леки инцидента с туристи в района на езерата
Имало и два леки инцидента с туристи в района на езерата Снимка: БНР

Имало и два леки инцидента с туристи в района на езерата

Опашки се образуваха от дъновисти, които се качваха, а вече слизат от Седемте езера след танца Паневритмия на Бялото братство вчера - 19 август. Това казаха тази сутрин за БНР спасители от отряда в Дупница, които са на денонощно дежурство по циркуса. Имало и два леки инцидента с туристи в района на езерата, завършили без сериозни последствия Божидар Джокин от отряда.

Опашките са при седалковия лифт, чиито капацитет е 460 души на час. По неофициална информация качилите се и слизащи двата дни по циркуса са били около 3 хиляди. Лагерът на Бялото братство ще остане до 26 август, но някои слизат по-рано.

Имали си и ритуали - в раниците си носят на връщане тубички с вода от тяхната, на Бялото братство, чешма, малки камъчета, плочки, разказва спасителят Божидар Джокин, който изкара дежурство на Седемте езера в най-натоварените часове.

"Много народ. Много хора, много участници. Ние имахме сериозна акция. Сутринта още жена си счупи ръката, после мексиканка си счупи крака на четвъртото езеро – на Близнака. И там беше доста тежка акцията, докато я пренесем", обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Юлия
    Ще видят сметка на това уникално място. В цял свят въвеждат вече ограничения. Дори да си прибират боклуците, физиологичните нужди? Крайно време е да определят някаква бройка. Едно време ходихме само туристи с раници, а сега е модерно да си качиш снимки и да си разходиш селото облекло.UJAVK
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари