Хиляди американци в щата Охайо са натровени заради дерайлирал влак с токсични материали

3
Съответните отдели на американското правителство все още не са информирали обществото за количеството изтекли токсични газове
Съответните отдели на американското правителство все още не са информирали обществото за количеството изтекли токсични газове Снимка: Gene J. Puskar / AP

Съответните отдели на американското правителство все още не са информирали обществото за количеството изтекли токсични газове

На 3 февруари влак с токсични материали, включително винилхлорид, дерайлира в градчето Източна Палестина, щата Охайо, и предизвика голям пожар. Местните власти евакуираха повече от 5000 жители в радиус от няколко километра от местопроизшествието и на 6 февруари решиха да извършат „контролирано изпускане“ на токсичния газ, т.е. да изхвърлят винилхлорид в предварително подготвен тунел и да го взривят, припомня Радио Китай.

В момента някои от завърналите се в града жители не се чувстват добре и се оплакват от кашлица, диария, сълзене, анорексия и други симптоми на отравяне, включително и животните. Това, което хората най-много искат да знаят в момента, е какви щети е причинил на околната среда дерайлиралият влак с токсични газове и какви мерки ще предприеме американското правителство. Оказва се обаче, че операциите за справяне с инцидента са разочароващи.

Съответните отдели на американското правителство все още не са информирали обществото за количеството изтекли токсични газове. Сил Каджано, експерт по опасни материали от щата Охайо, каза, че инцидентът е еквивалентен на „унищожаването на един малък град“, а след 5 до 20 години много от местните жители ще заболеят от рак. Около 3500 риби от 12 различни вида са умрели във водните пътища на Охайо след разлива, казва Мери Мерц, директор на Департамента по природни ресурси на Охайо.

Нещо повече, компанията „Norfolk Southern Corporation“, собственик на дерайлиралия влак, се е стремяла към максимални печалби чрез минимализиране на разходите още по време на Барак Обама. Британският вестник „Гардиън“ посочи, че железопътната индустрия на САЩ отдавна поставя печалбите над безопасността и тази авария разкрива недостатъците на надзора в бранша.

Много жители в Източна Палестина са решили да напуснат родното си място заради непредвидими рискове. В САЩ компаниите се стремят единствено към печалби, а политиците са забравили за политическата етика. Всичко това доведе до хаоса в американското общество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Нищо не разбиращ
    До 1 какво разбираш бе, американски говновоз?
  • 0
    1
    Разбирач
    По малоумна и пропагандна статия не бях чел скоро.Нещо казано от радио Китай е все едно един мармот завиваше шоколад! Интересен симптом на отравяне-анорексия?! Доста нелепо,явно преводача докато преписва поредната простотия си е бъркал в кафявата дупка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари