Херо Мустрафа за санкциите: Корупцията пречи на потенциала на страната

0
"Мерките срещу тези лица имат за цел да подкрепят усилията на българския народ да се справи с бича на корупцията. Те са знак към света, че използването на държавните институции за лична облага няма да бъде търпяно", казва посланичката
"Мерките срещу тези лица имат за цел да подкрепят усилията на българския народ да се справи с бича на корупцията. Те са знак към света, че използването на държавните институции за лична облага няма да бъде търпяно", казва посланичката Снимка: БГНЕС / Архив

Използването на държавните институции за лична облага няма да бъде търпяно, пише посланикът на САЩ

"Корупцията пречи на потенциала на страната. Американските компании постоянно ми се оплакват от корупция". Това пише посланикът на Съединените щати Херо Мустрафа за вестник "24 часа" в първия си коментар след налагането на санкциите по Глобалния закон "Магнитски" срещу Васил Божков, Делян Пеевски, Илко Желязков и техни фирми.

"Тези санкции, са осъществени в един ден и представляват увеличение с 25 на сто от общия брой на лицата и компаниите, санкционирани по тази програма", посочва Херо Мустафа.

"Мерките срещу тези лица имат за цел да подкрепят усилията на българския народ да се справи с бича на корупцията. Те са знак към света, че използването на държавните институции за лична облага няма да бъде търпяно"

"Българското правителство е разчитало отново и отново на своето благоприятно тълкувание на даден доклад или оценка, за да се похвали с подобрение. Вместо това тези, които ръководят страната, трябва да предприемат решителни действия срещу корупцията на всички нива в българското общество, бизнес и държава, за да покажат, че имат сериозно желание да се справят с безнаказаността и рушветчийството. Те трябва да се ангажират с поддържането на надпартийна, работеща съдебна система и ефективни антикорупционни механизми", е мнението на посланика на САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук