Хелоуин парти събра деца със специални потребности в Ценово

1

В свърталище на зли демони, духове, вещици и герои от приказки се превърнаха за няколко часа залите в Центъра за обществена подкрепа в Ценово.

Децата със специални потребности се бяха маскирали и имитираха героите си за празника Хелоуин. Медицинските специалисти, педагозите, психолозите и логопедите, които работят в Центъра също влязоха в необичайни роли.

Участниците в партито разказаха историята на празника, с който маскирани гонят злите духове от домовете. На подиума излязоха деца с костюми на скелети, вещици, Спайдермен, феи, Тиквичка, Аладин. Всички участници се включиха в различни игри, подготвени от персонала. Състезанията съвсем естествено бяха съобразени с традициите на празника. Малчуганите се включиха в надпревара за най-страшен писък, танц на вещиците, бързо пиене на сок и изпълняване на желание. Победителите получиха и символични награди.

Организаторите се бяха погрижили доброто настроение да не напуска Центъра за обществена подкрепа. Неусетно в много танци, смях и закачки преминаха няколко часа от хелоуин партито. По време на целия празник високият градус на настроение се поддържаше от клоуна Слави, който успя да разсмее и развесели дори и най-сериозните.

В Центъра за обществена подкрепа всеки ден се провеждат различни занимания и обучения с 28 момичета и момчета от различни населени места на община Ценово. В институцията вече има посещения на деца и от съседни общини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари