Хапчета за отслабване едва не убиха млада жена

0
Първите дни нямах никакви признаци, че ми е лошо, но после стана страшно...
Първите дни нямах никакви признаци, че ми е лошо, но после стана страшно...

Напоследък моден хит е отслабването с препарати, шумно рекламирани в интернет.

Множество сайтове пускат вълшебните хапчета, които гарантират намаляване на теглото при това безвреднo, пише Struma.com

Ето изповед на 33-годишната Веселина Христова от Благоевград, която разказа ужаса, през който е минала след само 2 седмична употреба на хапчета, внос от Китай и поръчани в български сайт. Хапчетата, които тя е вземала се казват - Ли Да ДайДайХуа, капсули Х 30 бр., зелени, дъвчащи в опаковки бяло и зелено, бяло и оранжево.

Eто потресаващия разказ на Веселина:

"Позволявам си да разкажа, какво преживях след употреба на тези хапчета за отслабване, нека хората знаят, какъв риск поемат, употребявайки ги. Поръчах си ги чрез един сайт, / мога да кажа и името му /, започнах да ги вземам сутрин и вечер по една таблета, те се дъвчат.

Първите дни нямах никакви признаци, че ми е лошо или нещо такова, но после стана страшно. За две седмици теглото ми намаля драстично, отслабнах 12 килограма, но след втората седмица здравословното ми състояние силно се влоши.

Започнах да повръщам, кръвното ми падна, косата ми започна да капе, не можех дори да пия вода, без да повърна. По това време работих в читалището в гр. Кресна, изпаднах в силна криза с болки в корема, повръщане, имах чувството, че умирам.

Вдигнаха ме спешно с линейка до Благоевград, приета бях в частна болница, незабавно ме оперираха от перитонит и спукана жлъчка. След шестдневен престои в болницата в столична клиника, за втора операция, доброкачествени полипи на стомаха, вследствие на употребата на китайските хапчета. Оцелях по чудо, след дълго лечение.

Но тези хапчета ме извадиха от строя за дълго, не можех да работя, останах без работа, защото 6 месеца ми бяха нужни да се стабилизирам и възстановя, напълнях два пъти повече и коремът ми в момента е като като географска карта, това е.

Нека всички дами, които искат бързо отслабване да прочетат моята история, защото е по добре да бъдеш пълен и здрав, отколкото болен и слаб"

така завърши разказа си Веселина.

Направихме проверка дали въпросните хапчета са все още в мрежата, независимо, че през още през 2014 година са изтеглени официално от търговската мрежа.

Заповедта бе е на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Продуктът е производство на Kunming Dali Indystry & Trade CO, Ltd - Китай, с вносител фирма „Прогнозис" ЕООД и търговци на едро фирмите „Либра" и „Стинг".

Установено е несъответствие с изискванията, отнасящи се до първа степен, т. 2 от класификацията на степента на риска за здравето, дължащ се на лекарствени продукти - фалшив лекарствен продукт.

С Аналитични протоколи на ИАЛ за извършен анализ е установено, че продуктът Ли Да ДайДайХуа, капс. Х 30 бр., съдържа активно лекарствено вещество Sibutraminе в количество многократно надвишаващо количеството в разрешените за употреба в страната лекарствени продукти с режим на отпускане „по лекарско предписание" Reduktil и Lindaxa.

Хранителната добавка Лида ДайДайХуа, капс. Х 30 бр. представлява „фалшив лекарствен продукт" съгласно определението на Световната здравна организация и §

1. от Наредба № 9 от 23 април 2008 г. за условията и реда за блокиране и изтегляне на лекарствени продукти, показали несъответствие с изискванията за качество, безопасност и ефикасност.

Гражданите, закупили продукта Ли Да ДайДайХуа, капс. Х 30 бр., трябва незабавно да преустановят употребата му, тъй като употребата на този продукт представлява сериозна заплаха за тяхното здраве, се казваше в официално съобщение.

Направихме експеримент, написахме, че търсим хапчетата и само с една операция те отново се появиха в интернет с действащ бутон за поръчка и телефон, на който можеш да поръчаш.

Внимавайте, дами!

В. Христова

Източник: Struma.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари