Хакери удариха "Метро"

3
Касите работят на ръчен режим, хаосът е от часове
Касите работят на ръчен режим, хаосът е от часове

Касите работят на ръчен режим, хаосът е от часове

Хакери удариха една от най-големите вериги хипермаркети в България - "Метро". Магазините на немския гигант у нас от 3 часа работят само на "ръчен" режим, не издават фактури и не приемат плащане с банкови карти, съобщи Флагман.бг.

Буквално са се върнали в 90-те години. Засега няма официална информация от пресцентъра на търговското предприятие, но съобщиха за проблема в социалната мрежа.

"Уважаеми клиенти,

Във връзка с технически проблеми с нашите системи към момента обслужването на клиенти на касова зона се извършва с известно забавяне. Полагаме всички усилия за отстраняването им.

Извиняваме се за причиненото неудобство и благодарим за разбирането!", съобщиха от търговската верига във Фейсбук.

По информация на Флагман.бг, не става въпрос за DDoS атака, на каквато бяха подложени сайтовете на редица институции през уикенда. Тук се касае за корпоративен удар от конкуренцията срещу системите на 4-ия по големина търговец в Европа. Хакнати са вътрешните системи за обработка на данни и плащания, където фигурират личните данни на собственици на стотици хиляди търговски дружества.

Системите са се бъгнали около 08:15 часа днес сутрина, 15 минути след като хипермаркетите са отворили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари