Хаджигенов допусна разговори и с ДПС за свалянето на Гешев

1
ДПС са на ръба да се откажат от Гешев, той е сериозен, полезен инструмент, но отдавна изчерпан, подчерта депутатът
ДПС са на ръба да се откажат от Гешев, той е сериозен, полезен инструмент, но отдавна изчерпан, подчерта депутатът Снимка: БТА

И с ДПС трябва да се говори – независимо дали ни харесва, както и с БСП

Това каза Николай Хаджигенов – председател на комисията за полицейско насилие в НС по повод свалянето на главния прокурор Иван Гешев в предаването “Неделя 150” по БНР.

Той поясни, че това не включва обаче ГЕРБ, като каза, че: “с партията на диктатора не правим нищо, освен да ги ликвидираме лека-полека по законен начин … Ние сме в политиката, за да ги няма ГЕРБ, с тях не правим нищо”.

Ще водим политически разговори как да се направи, какво да се направи. Срок – минимален, минимални неща, които трябва да се направят от правителството и от парламента, защото ние сме в една много сериозна криза. … Да дадем възможност на хората да дишат и живеят спокойно и едновременно да започнем да оправяме бардаците, които сътвориха Борисов и компания”, каза той.

Явно с “Има такъв народ” тепърва ще трябва да говорим още много. С експертите им нямаме проблем, именно на експертно ниво ние искаме едно и също. На политическо ниво трябва да водим разговори на високо ниво”, посочи Хаджигенов и подчерта, че на този етап не искат разговори с лидера на ИТН Слави Трифонов, но след като президентът връчи третия мандат обаче – на секундата”.

Знам чий е Гешев и кой е Делян Пеевски, но конституционно мнозинство не е възможно без ДПС. И ако цената да махнем Гешев сега и да започнем разгърната правосъдна реформа е да говорим с ДПС, ще говорим с ДПС, каза Хаджигенов и добави, че това няма да са преговори, а разговори и то прозрачни – пред медиите.

Всяка минута, в която Гешев е главен прокурор е зло и трябва да положим всички усилия той да бъде махнат максимално бързо”, продължи депутатът. ”ДПС са на ръба да се откажат от Гешев, той е сериозен, полезен инструмент, но отдавна изчерпан. А ДПС знаят кога един артист се превръща в статист”, коментира депутатът. Той даде пример с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, който попадна под санкциите на САЩ и се оттегли от политиката: “изчезна и последния месец почти не се споменава никъде”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари