Гюргево се готви за нов протест срещу инсинератора за медицински отпадъци

3
Русенци са поканени да се включат в протестното шествие, което ще се проведе на 14 октомври от 16:00 часа
Русенци са поканени да се включат в протестното шествие, което ще се проведе на 14 октомври от 16:00 часа Снимка: Facebook / Mihail Mihov

Русенци са поканени да се включат в протестното шествие, което ще се проведе на 14 октомври от 16:00 часа

Организаторите на протестите в Гюргево срещу изграждането на инсинератор за медицински отпадъци са отправили покана към русенци отново да ги подкрепят и да се включат в новия протест, който ще се проведе на 14 октомври, събота, от 16:00 ч в Гюргево, съобщи Русе Медиа.

Русенци от своя страна предложиха да се направи паралелен протест в Русе, тъй като не всички имат възможност да пътуват до румънския град, но тази идея е отпаднала заради предизборната кампания – за да не се смята, че протестът се прави с политически подтекст.

Протестът в Гюргево ще бъде под формата на шествие, което ще премине по маршрут: бивш химически комбинат – Слобожийски път – Б-дул 1907 – Ул. Mircea cel Bătrân (пешеходна) – B-dul Букурещ – Префектура, Окръжен съвет и Кметство Гюргево.

В нашата борба за чиста и здравословна околна среда трябва да бъдем заедно и да бъдем чути. Ще покажем на властите, че сме решени да защитаваме правата си и здравето си!

Предложението за изграждане инсинератор за отпадъци е сериозна заплаха за нашето здраве и околната среда. Освен отрицателно въздействие върху качеството на въздуха, който дишаме, това ще доведе до замърсяване на водата и почвата, което ще се отрази на околната флора и фауна. Вредните ефекти от изгарянето на отпадъци не могат да бъдат пренебрегнати и ние ще направим всичко по силите си, за да спрем този проект!

Допълнителен повод да се мобилизираме за нашия протест е участието на българи от Русе. Тяхната общност не приема да бъде засегната от масовото замърсяване на въздуха и нарушаването на правото им на чиста околна среда. Нашата демонстрация трябва да бъде силен сигнал, че не желаем да приемем инсинератор за отпадъци в община Гюргево! Нека покажем на всички, че Гюргево казва НЕ на инсинератора за отпадъци!“, казват организаторите на протеста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Гост
    Леля Сонка ще им обясни, че сигналите им са неоснователни.
  • 1
    1
    Русе
    Джурджу е към 50 хиляди население. Русе е към 150 хиляди. Ако се обединят двата града , могат да въздействат на правителството на Румъния . Ако искат. Обаче май нито искат, нито могат. Кой разбрал - разбрал. BTW - Май нито правителството на комшиите се интересува от мнението на жителите на Гюргево, нито на онези в София им пука за мнението на жителите на Русе. Всъщност - нищо ново.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари