Гюнер Тахир: В ДПС има вътрешна съпротива срещу Делян Пеевски като бъдещ председател

0
ДПС и ГЕРБ имаха договорка за местните избори в смесените райони, разкри бившият заместник-председател на движението
ДПС и ГЕРБ имаха договорка за местните избори в смесените райони, разкри бившият заместник-председател на движението Снимка: БГНЕС

Пеевски водеше Доган при Борисов заради студения резерв за ТЕЦ" Варна", разкри бившият заместник-председател на движението

"Структурите на ДПС по места възприемат трудно Делян Пеевски, като председател на партията и е налице вътрешна съпротива срещу неговата кандидатура за председател на движението", каза в предаването "Позиция" на Радио Варна бившия заместник-председател на ДПС Гюнер Тахир.

"Делян Пеевски е израснал в София, има различен етнос и не познава спецификата на хората по места. И за това е трудно той да бъде възприет от тях", каза Тахир.

Причините за смяната на председателското място са както политически, така и икономически, коментира още Гюнер Тахир: "Разходите около покупката на ТЕЦ "Варна" и задълженията към "Булгаргаз" са причина Ахмед Доган да се нуждае от оперативен председател, който да носи приходи на ДПС. Пеевски водеше Доган при Борисов заради студения резерв за ТЕЦ-а", коментира Тахир и определи движението като бизнес корпорация, а Делян Пеевски като необходимия изпълнителен директор, който би могъл да я управлява успешно.

ДПС не е партия, а бизнес структура. Те не са решили нито един от проблемите на своите избиратели. В районите, където традиционно ДПС има най-голямо влияния, има и най-голяма бедност, емиграция и липса на каквито и да било инвестиции. Това не е случайно", каза бившият втори в движението, според когото: "Има договорка между ДПС и ГЕРБ в смесените региони. Договорката беше в малките общини ГЕРБ или да не участва със свои кандидат-кметове, или да участва формално, за да може ДПС да спечели кметското място. Стигна се до там, че ГЕРБ предостави своите квоти в СИК-овете на ДПС. Ако не беще тази сглобка между ГЕРБ и ДПС, никога БСП нямаше да спечели общини като Шумен, Разград или Русе".

И Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов нямат необходимите организационни качества, категоричен е Тахир и допълни, че те са допуснали редица грешки, които няма как да убягнат от погледа на Ахмед Доган. Така например Тахир посочи, че Мустафа Карадайъ с времето се е сближил достатъчно с Анкара, за да бъде заподозрян, че може да изпълнява поръчки на южната ни съседка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    фена на Путин
    Поредно доказателство, че депесе е расистка и етническа партия. Делят се от Българите и ги мразят. От там всеки да си вади изводите, до колко работят в интерес на България. Каква точно "специфика" имат тези хора по местата, дето трябва да се знае, че ние Българите не я знаем ?
  • 6
    4
    Началника
    Значи началниците от ДС /мулти/тотално взеха власта в партията която създадоха 1989 година.Ни шук ни гък.Ше ядем свинско.
  • 3
    3
    Ц. Нье
    Къде забрави Осперменителят?
  • 11
    2
    daskal
    Братя турци, махнете Пеевски от себе си!
  • 9
    1
    очевидец
    Сглобката в Русе е между Нунев и Белоев.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари