Гьокче агитира с „Аллах акбар” в Могиляне

2
Посланикът на Турция е посещавал Кърджали поне 15 пъти
Посланикът на Турция е посещавал Кърджали поне 15 пъти Видео: 24rodopi

Посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче е посещавал Кърджали поне 15 пъти през последната година, като нито веднъж не се е срещал с представители на местната и централната власт в областта.

Визитите му са били в интерес на една партия. Това заяви пред Бтв журналистът Илхан Андай във връзка със скандала около присъствието на дипломата в предизборен клип на ДОСТ.

Има нервност в международния предизборен щаб на една партия, не им излизат сметките. В следствие на това се правят груби грешки в нарушение на Виенската конвенция, на закони, на Конституцията. В следствие на тези грешки беше дадена възможност държавата да покаже, че работи”, посочи още той.

Журналистът беше категоричен: „Турският посланик е инженерът на тази партия. Той накара хората на Касим Дал, който декларираше, че никога не би седнал на една маса с агент Павел, да се обединят”.

Андай заяви, че именно посланикът се появил в Могиляне в края на миналата година с 11 автобуса хора. „Незаконен митинг започна с възгласи „Аллах акбар”. Никой не го е правил това нещо”, каза той и определи скандиранията като „зловещи”.

Според журналиста, за ДОСТ се очертават най-много 50 000 гласа и затова хората зад партията се решили да мобилизират резерва в Турция чрез изборен туризъм, който вече е започнал.

Той е категоричен, че ако на ДОСТ се гледа като на партия на ислямистите в Турция, то ДПС сред изселниците се възприема като по-светска.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари