Гумите за зимни условия поскъпват с 40%

0
До 15 ноември всички автомобили трябва да бъдат оборудвани с гуми, подходящи за зимата
До 15 ноември всички автомобили трябва да бъдат оборудвани с гуми, подходящи за зимата

До 15 ноември всички автомобили трябва да бъдат оборудвани с гуми, подходящи за зимата

Между 25% и 40% поскъпване на зимните гуми у нас отчитат автомобилните сервизи тази година. До 15 ноември всички автомобили трябва да бъдат оборудвани със зимни гуми.

Емил Каменов всяка година сменя гумите на автомобила си в началото на ноември. Казва, че въпреки увеличението на цените това е разход, който трябва всеки шофьор да предвиди.

„Много катастрофи са се случили и много човешки животи са отнети, защото не са сменяни гумите през зимата“, обясни Емил Каменов, цитиран от bTV.

В автомобилните сервизи вече има опашки от шофьори, които искат да сменят гумите на колите си. Въпреки по-топлото време през последните дни, трябва да подготвим автомобила си за зимни условия, смятат автомонтьорите.

„Лятната гума се втвърдява. Тя работи нормално до около 6 градуса, след което започва втвърдяване на каучука и започва пързаляне и загуба на контрол. Гумите трябва да бъдат пригодени за зимни условия или такива с протектор не по-малко от четири милиметра дълбочина“, коментира темата Марин Чираков.

Има един по-хитър начин да разберем дали протекторът на гумата ни е над четири милиметра - като използваме монета от 2 лева. „Когато я поставим по този начин и сребърният кант се покрие, това значи, че е над четири милиметра“, допълва Марин Чираков.

Друг съвет, които дават автомобилните експерти е шофьорите да проверят състоянието на акумулатора на колата, а също така охладителната система и течността за чистачките.

Безопасността е на първо място, естествено. Все пак возим семействата си“, казва Емил Каменов.

Глобата за шофиране с повредени, износени или неподходящи за сезона гуми е 50 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Plamen
    Това като с цената за ремонт на покрив на къща - 200 лв/кв с материалите. Как да направя ремонт на селска къща в по- отдалечено село от града. Ами тя цената на таква услуга многократно натхвърля стойността на къщата. Нека стоят без работа , защото наистина се оплакват,че нямало. Ще дойдат и по - добри времена, само да сме здрави. Това си е естествен процес.
  • 6
    1
    Хаха
    Да им стоят на склад. Има и други места от къде да се пазарува
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари