Гуми без въздух за колите на General Motors

1
Конструкцията на новите колела се състои от външен протектор и вътрешен обръч, между които са натегнати меки спици от композитен каучук и полимерно фибростъкло
Конструкцията на новите колела се състои от външен протектор и вътрешен обръч, между които са натегнати меки спици от композитен каучук и полимерно фибростъкло Видео: Michelin

Michelin и General Motors обявиха, че ще обединят усилията си за усъвършенстване на технологията за гуми без въздух, и представиха разработка от следващо поколение, наречена Uptis (Unique Puncture-proof Tire System - Уникална устойчива на спукване система за гуми).

Конструкцията на новите колела се състои от външен протектор и вътрешен обръч, между които са натегнати меки спици от композитен каучук и полимерно фибростъкло. Тези материали позволяват движение с висока скорост, тъй като не се нагряват прекомерно при триенето.

"Обут" с Uptis Chevrolet Bolt EV вече преминава изпитания на полигона на GM в Милфорд, щата Мичиган. Ако тестовете приключат успешно, американският автопроизводител планира да започне продажбата на авангардните гуми като опция за някои от моделите си през 2024 г.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари