"Гумен гигант" се бори с новото райониране на Русе

10
Жалба в съда оспорва новото райониране за такса смет
Жалба в съда оспорва новото райониране за такса смет

Жалба в съда оспорва новото райониране за такса смет

"Диана" ООД, най-големият вносител на гуми в България, оспорва решението на Общински съвет - Русе за новото райониране на града. Жалбата е внесена в Административния съд на 8 февруари 2024 г., с адвокат Георги Янев.

Спорът се фокусира върху решение №13, прието на 21 декември 2023 г., с което се одобряват новите зони на Русе. На заседанието 42 общински съветници гласуват "за", 6 "против" и 2 "въздържал се".

Кметът Пенчо Милков мотивира решението с необходимостта от актуализация на зоните, които не са променяни от 1998 г. Според него те не отговарят на съвременните реалности и водят до несъответствие между пазарните цени и данъчната оценка на имотите.

"Диана" ООД е засегната от новото зониране, тъй като то може да повлияе на дейността на компанията. Делото е в ход и предстои да се разбере каква ще е окончателната му развръзка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Прав е Пенчо
    Прав е Пенчо, след като сме толкова глупави и вместо да отидем да гласуваме, предпочетохме да се разхождаме и да пием кафенца. Сега ще плащаме. Вярно е, че той излъга и не каза, че има намерение да ни вдига данъците, ама и ние си го знаехме. Сърбахме му попарата 4 години, ама като мазохисти си го преизбрахме. А до митрофанеца, пишещ се под № 5 за русенец да го успокоя - парите ще отидат за заплати на шестимата заместник кмеове, за техните серкетарки, шофьори, служебните им коли. Пенчо стотинка няма да даде за Украйна, така че не го преживявай. Освен ако взимаш хонорар, за да хейтстваш, че нещо Мутрафонката май свършила копейките.
  • 4
    6
    Бай Ставри
    Лично аз, обикновен работник смятам, че таксите трябва да са големи, стига това да го виждаме в благоустройството на града. А ние нишо не виждаме, както стана с таксите за винетки.Толкова много винетки платихме, а пътищата ни не са мръднали и грам, дори са станали по-зле в нашия регион, откакто нямаше винетки. Хубаво вдигате такси, ама дайте, кажете, тия такси ще се ползват за това и това, нека хората се убедят, че има ефект. И аче всички се убеждават, че тия пари потъват във фирмите на общинарите.
  • 1
    5
    Русенец
    Не чухте ли, че ЕС сформира фонд за Уктайна, на стойност 50 млрд долара? От къде мислите, че ще дойдат тия пари?
  • 15
    4
    анти Пенчо
    Ами хубаво недоволствате, ама на изборите предпочетохте да се разхождате, вместо да отидете и да гласувате.
  • 15
    3
    Маймун Дере
    Ами да в Чародейка и Дружба 3, пак ли се води център,че е с 100 % увеличението! Излязохте по гадни и от ГЕРБ, бе! Чифути!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари