Група ученици се отървали на косъм от връхлитащата кола в София

0
Момче и момиче остават в болницата след инцидента
Момче и момиче остават в болницата след инцидента Видео: NOVA

Група ученици се е разминала на сантиметри от колата, която във вторник помете три момичета и едно момче и падна в Перловската река в София.

Това разказа пред NOVA директорката на училището, където учат пострадалите деца. Mеждувременно стана ясно, че експертна група проверява всички рискови кръстовища в столицата, сред които е и това.

Колата, която прати четири деца в болница, се разминала на сантиметри от друга група ученици. В момента на катастрофата те пресичали натовареното кръстовище. Минути преди това оттам минала и седмокласничка.

Децата, пометени от колата, се прибирали от училище. Директорката на 95-та гимназия още е в шок. С учениците вече работи психолог. Колкото до ударените деца, две от тях вече са изписани от „Пирогов“. Най-тежко пострадалото момиче и момчето, остават за последващи операции в болницата. Междувременно шофьори разказват, че това кръстовище е опасно и друг път там е имало тежки инциденти.

Движението тук се регулира с два светофара. Когато водачите идват от ул. „Васил Кънчев” към бул. „Владимир Вазов”, често не забелязват първата светлина, която им забранява да продължат, а се засилват към втората, която е зелена. Така обаче засичат колите по булеварда. „Просто светофарната уредба е сбъркана и трябва да се оправи”, коментира Начко Георгиев, шофьор.

Според полицията обаче, проблем в регулирането на кръстовището няма. „Според мен сигнализацията е добре направена, ясно видима, както хоризонтална, така и вертикална сигнализация”, коментира Росен Рапчев, началник на Пътна полиция.

Въпреки това предстои проверка на място. Дали кръстовището е опасно според институциите ще стане ясно до няколко седмици. А най-тежко пострадалото момиче, което е със счупване на таза, е оперирано днес. Още преди това детето си е възвърнало чувствителността в крайниците.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари