Груба лъжа, манипулация, небивалица: ГЕРБ се изнерви от разкритията за хаос в енергетиката

0
Теменужка Петкова обвини енергийния министър в поредица от огромни лъжи
Теменужка Петкова обвини енергийния министър в поредица от огромни лъжи

Аз гарантирам, че Булгартрансгаз е спазила процедурите до последната буква, каза за Турски поток Теменужка Петкова

Лъжа е, че не е имало политика в областта на енергетиката – който говори неистини ще понесе своята отговорност.

Това каза на брифинг бившият енергиен министър Теменужка Петкова, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Днес служебният министър на енергетиката Андрей Живков даде брифинг. В рамките му бяха изречени поредица от лъжи и неистини, които целят не това тези хора да са полезни на обществото, да се всява паника и да се правят внушения“, заяви Петкова.

Първата и най-съществена лъжа, която чух беше свързана със статута на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Г-н Живков изрази съмнение и опасение, че БЕХ, вместо да участва като холдинг в развитието на определени проекти, се е превърнал в холдинг, който финансира дъщерните си дружества и решава моментни проблеми, а не трайни. Бих препоръчала на колегата да прочета устава на БЕХ. Той е финансов холдинг, а не оперативен, основната му задача е да подпомага финансово дъщерните си дружества. Това е записано в устава на Холдинга. БЕХ върши своята работа“, каза Петкова.

Втората лъжа, която чух беше свързана с това, че през последните години в Министерството не е имало политика в областта на енергетиката. Груба лъжа. Манипулация, биха казала и небивалица. За радост оценката за политиката в даден сектор се дава не от служебните министри, а от международните рейтингови агенции. Препоръчвам на колегите от служебния кабинет, по-конкретно от енергетиката, да прочетат оценката на Международната кредитна агенция „Фич“ на БЕХ“, допълни теменужка Петкова.

По думите ѝ не бива да забравяме, че енергетиката е изключително важен отрасъл, свързан с националната ни сигурност. „Всеки, който си позволява да говори неистини и да въвежда хората в заблуждение, трябва да знае, че ще понесе своята отговорност“, добави тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари