Гроздан Караджов: Временната парламентарна комисия за Нотариуса цели да скрие истината

0
Комисията беше официално съставена в сряда
Комисията беше официално съставена в сряда Видео: NOVA

Комисията беше официално съставена в сряда

Временните комисии в парламента за Мартин Божанов-Нотариуса и за Алексей Петров няма да бъдат обединени, макар че става дума за едно и също явление – търговията на влияние в съдебната система. Това каза депутатът от ИТН Гроздан Караджов в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS. Той допълни, че от ИТН искат да бъде създадена комисия за Алексей Петров, тъй като „трябва да покажем как в два идентични случая управляващите действат с двоен аршин“. По негови думи единствената разлика с казуса с Нотариуса е, че „единият е архитект на „сглобката“.

Изведнъж депутатите от управляващата „сглобка“ решават да създават комисия, която да разследва Нотариуса и неговата смърт. Целта на комисията е ПР, с който те трябва да покажат, че са антикорупционери и нямат нищо общо с тази схема за влияние в съдебната власт. Втората цел е случаят да се потули, защото нито една схема за купуване и продаване на присъди и прокурорски постановления не се изчерпва само с посредника. Той е само един бушон, който изгаря, когато стане неудобен“, заяви Караждов.

По думите му точно това се е случило с Мартин Божанов. „Кои са неговите поръчители, собствениците на инфраструктурата за нерегламентирано влияние в съдебната система? Това са висши политици. Получава се така, че тези политици правят комисия, с която да разследват собствените си връзки и назначения в инфраструктура за корупция в съдебната система. Комисията се прави само, за да се скрие истината“, заяви депутатът.

Караджов каза още, че ИТН са "за" приемането ни в еврозоната и интеграцията ни в структурите на ЕС. „Но сме против това всеки път, когато някой постави въпроса за референдум, да се намират правни и житейски доводи той да не се провежда или резултатите да не се признават“ допълни депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари