Гришо загуби!

0
Григор Димитров едва ли ще може да заспи тази вечер!
Григор Димитров едва ли ще може да заспи тази вечер!

Григор Димитров едва ли ще може да заспи тази вечер, след като изгуби по изключително тежък начин двубоя си срещу Доминик Тийм - 6:4, 4:6, 6:7(9) в мач, в който българинът имаше изключително много възможности да спечели мача, в края пропусна и 5 мачбола, за да се стигне до драматичното поражение след над 2 часа и половина игра.

Двубоят на корт "Аранча Санчес Викарио" предложи тенис на много високо ниво, който обаче остави много горчив вкус сред българските привърженици, подкрепяли българина на трибуните и сред всички останали по света, пише GONG.bg

Защото въпреки огромната класа на съперника и великолепната му игра на клей, Димитров бе доминиращият тенисист през по-голямата част от мача. Голямата разлика се оказа неоползотворените възможности на родния тенисист и в същото време добрата ефективност на съперника.

След обрат в първия сет, Григор водеше с 3:1 във втората част преди да допусни спад в играта си и четири поредни гейма за Тийм, който вкара мача в решителен сет.

И в него Димитров започна перфектно, повеждайки с 3:0 и 4:1. Световният №9 обаче върна пробива след няколко грешки на Григор и в крайна сметка тайбрек трябваше да реши изхода на срещата. И в него българинът поведе с минипробив за 4:2, а при 6:3 си осигури три мачбола. Последният от тях бе на негов сервис, но по някакъв начин Доминатора успя да оцелее. При 7:6 и 9:8 Димитров пропусна още два мачбола, а в крайна сметка краят на мача дойде при 11:9 за Тийм, оползотворил втория си мачбол.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари