Григор Димитров влиза в Sofia Open 2022 след пет години отсъствие

1
Гришо ще играе в турнира под номер 23 в световната ранглиста
Гришо ще играе в турнира под номер 23 в световната ранглиста Снимка: ЕРА / БГНЕС

Гришо ще се състезава под номер 23 в световната ранглиста

От неделя, 25 септември, в София идва част от елита на мъжкия тенис в света, съобщават от Dir.bg. Надпреварата Sofia Open 2022 е най-силната в годината от категория ATP 250 със звезден състав. Григор Димитров влизат в турнира под номер 23 в световната ранглиста и освен прогрес там, безспорно по-голямата му цел ще е представянето пред родна публика.

Именно спечелването на Sofia Open през 2017-а беляза най-силната година в кариерата му. 

След пет години отсъствие, голямата ни звезда се завръща да играе тенис на високо ниво в родината. Разбира се, очакванията към Димитров са големи, както и интересът около неговото участие. Всеки един в "Арена Армеец" ще стиска палци за победа и на него, и на останалите български играчи в турнира. 

Този път обаче надпреварата е много по-силна отпреди 5 години. И това не е субективно мнение, а абсолютен факт. 

Именно затова и самият Гришо подходи предпазливо към очакванията за, едва ли не, задължителен триумф. Той даде да се разбере, че няма търпение да играе пред родни фенове, но не се ангажира с цел да спечели трофея.

Първата ракета на България ще има допинга на мощната подкрепа от залата, но и повече от сериозни съперници, срещу които трудно може да се нарече фаворит. И това също е реалност, която трябва да бъде отчетена. Особено при формата на Димитров от последните месеци. Със записани едва 4 победи в 11-те мача от месец май, след сезона на клей, тя определено не е добра.

Самият Димитров е наясно колко важна е подкрепата от трибуните. Защото макар по време на световното му турне нашенци почти навсякъде да го подкрепят, става въпрос за скромна като численост агитка. Докато в София всяка точка на корта ще бъде посрещана с огромен взрив от енергия. 

Е, трябва да се признае, че тази еуфория може да изиграе и лоша шега на Григор. Да се получи едно пренавиване и свръхочакване от трибуните, а и у самия играч.

В неделя се започва с квалификациите, а на 2 октомври ще е финалът на Sofia Open.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари