Григор Димитров се класира на финала в Бризбън

1
Българинът ще играе с Холгер Руне
Българинът ще играе с Холгер Руне Снимка: Facebook

Българинът ще играе с Холгер Руне

Спортист номер 2 на България за 2023 година Григор Димитров продължава силното си представяне от миналия сезон и се класира за финал на турнира по тенис в Бризбейн (Австралия) от сериите АТП 250 с награден фонд 661 585 долара, съобщава БНР.

Вторият в схемата българин надделя над представителя на домакините Джордан Томпсън с 6:3, 7:5 за 1:47 часа игра. Това беше трети дуел между двамата, като хасковлията вече има аванс от 2-1 победи в преките двубои.

Димитров, който има титла в Бризбейн от 2017 година и вече три финала, ще спори за титлата срещу поставения под номер 1 в схемата датчанин Холгер Руне. До момента двамата имат по един разменен успех.

Най-добрият български тенисист направи един пробив в шестия гейм по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част той отново направи страхотни точки в трудни ситуации, изкача шанса си, за да вземе подаването на съперника си в 11-ия гейм и при свой сервис затвори двубоя.

"Хубавият период продължава, този корт е сякаш домашен за мен. Това са невероятни седмици, дойдох рано, представям се добре и съм щастлив, че съм отново на финал. Благодаря за подкрепата", бяха първите думи на българина на корта.

За Руне допълни: "Ще бъде труден финал утре. Той се разви много, много е мощен, постигна страхотни резултати. Но аз мисля да гледам повече от моята страна на мрежата. Искам да си почина, да се възстановя и утре ще се боря", завърши българинът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари