Григор Димитров с първа победа на старта на "Ролан Гарос"

1
Той разби американеца Маркос Гирон с 6-1, 6-1, 6-1 в мач от първия кръг на турнира
Той разби американеца Маркос Гирон с 6-1, 6-1, 6-1 в мач от първия кръг на турнира Снимка: БГНЕС

Григор Димитров започна по отличен начин участието си на Откритото първенство на Франция

Той разби американеца Маркос Гирон с 6-1, 6-1, 6-1 в мач от първия кръг на турнира. Преди година двамата отново се срещнаха в двубой от откриващия кръг на Ролан Гарос, като тогава Димитров дръпна с два сета, но след това бе спрян от контузия в гърба и трябваше да се откаже, предаде БГНЕС.

Днес българският тенисист, който записа добри резултати на клей в последните седмици, включително и полуфинал на Мастърса в Монте Карло, доминираше изцяло на Корт 7 и даде едва три гейма на съперника си. Григор загуби само 16 точки на собствен сервис в цялата среща, като отрази единствената възможност за пробив, която се откри пред Гирон. От своя страна Димитров взе подаването на американеца 7 пъти и завърши с 28 печеливши удара срещу 24 непредизвикани грешки за час и 34 минути игра.

По този начин 31-годишният българинът се класира за втория кръг на Ролан Гарос за седми път в кариерата си, а там ще очаква хърватина Борна Чорич или Карлос Таберне от Испания. Следващият мач на Гришо в Парижа ще се играе в сряда. /БГНЕС

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари