Григор Димитров посвети титлата си на България!

0
Щастлив съм, горд съм, че съм българин
Щастлив съм, горд съм, че съм българин Снимка: ATP

Григор Димитров посвети титлата си от финалния турнир на АТР в Лондон на цяла България.

Той заяви пред Си Ен Ен, че цял живот играе за своята родина и се гордее, че е българин, предава БТВ.

"Тази победа значи много за мен, за семейството ми и за моя отбор, но и за родината ми. Щастлив съм, горд съм, че съм българин. Играя за моята страна цял живот и съм сигурен, че хората ще оценят това", каза Димитров.

Димитров дебютира на турнира, в който среща си дават осемте най-добри тенисисти за сезона, на база на спечелените точки. Той остана непобеден до края на надпреварата. На финала той триумфира в среща с Давид Гофен и вдигна купата пред множеството български фенове около корта.

"След всеки мач да виждаш знамената, атмосферата, приказно е. Чувствах се така сякаш играя у дома. Винаги е прекрасно, когато постигнеш нещо такова за страна като моята. Разбира се, ние имаме традиции в тениса със сестрите Малееви. Искам това да бъде пример не само в спорта, но и на усърдната работа. Няма значение откъде си, когато мечтаеш, работиш правилно, отдаден си и влагаш страст, всичко си идва на мястото и ето го резултатът.", каза още той.

Триумфът на родения в Хасково тенисист му донесе 1500 точки за световната ранглиста и го изкачи на трето място - рекорд за представител на България при мъжете. Мануела Малеева също е била на това място в класацията при дамите през 1985 г.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари