Григор Димитров е новият член на Топ 10 на АТР ранглистата!

0
Григор Димитров е новият член на Топ 10 на АТР ранглистата!

Григор Димитров си постави много амбициозни цели, една от които бе дебют през този сезон в Топ 10 на АТР ранглистата. Ето, че това вече е факт - българин ще попадне сред десетте най-добри тенисисти на света, а това ще стане официално след приключването на Уимбълдън.

Това стана реалност, след като Кеи Нишикори отстъпи с 6-4 1-6 6-7(4) 3-6 на Милош Раонич в мача им от осминафиналите, а с това загуби и теоретични шансове да изпревари Григор в ранглистата. Сега единствената въпросителна е на коя точно позиция ще се намира първата ни ракета в предстоящото издание на ранглистата.

С достигането си до четвъртфиналите Гришо има в актива си 2910 точки, което за момента му отрежда №10 в следващото издание на ранглистата, а спечели ли утрешния сблъсък с Анди Мъри, не само че за първи път в кариерата си ще се класира за полуфинал на турнир от Големия Шлем, ами ще изпревари шотландеца и ще се изкачи до №9 в ранглистата, а миналогодишният шампион би заел десетата позиция.

Ето как изглежда и класирането към днешна дата на АТР ранглистата (тенисистите, отбелязани с * все още продължават участието си на Уимбълдън и могат да тупат нови точки към сегашния си актив):

1. Рафаел Надал * 12670 т.                              6. Давид Ферер 3875 т.

2. Новак Джокович * 11490 т.                            7. Милош Раонич * 3560 т.

3. Стан Вавринка * 5770 т.                                8. Хуан Мартин Дел Потро 3360 т.

4. Роджър Федерер * 5260 т.                            9. Анди Мъри * 3040 т.

5. Томаш Бердих 4410 т.                                 10. Григор Димитров * 2910 т.

Тук е моментът да погледнем и към ранглистата, отразяваща представянето на тенисистите само през календарната година т.е. тази, по която се определят участниците на заключителния Мастърс в Лондон. С класирането си за четвъртфиналите Гришо събра точков актив, нареждащ го под №7 в тази ранглиста или към момента е сред тези, които биха участвали в Лондон. Подобно на стандартната ранглиста, и тук имаме малка битка между Димитров и Мъри - успее ли Григор да го победи в сряда, ще го изпревари и в т.нар. "ATP Race to London" ранглиста.

Източник: Petel.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари